Dat de mode-industrie de op één na meest vervuilende is, is intussen algemeen geweten. Het schrikbarende feit dat de kledingproductie de afgelopen vijftien jaar verdubbeld is én dat kledij ook sneller dan ooit tevoren en zelfs vaak ongedragen wordt weggegooid, is dat misschien niet. Toch is de afvalstroom van textiel nog alles behalve gestroomlijnd: maar liefst 50% van de Vlaamse kledij komt terecht bij het restafval. Erg jammer, want de katoenteelt – het hoofdbestanddeel van de meeste kledij – is enorm arbeidsintensief. Bovendien kan het perfect gerecycleerd worden.

Bij HNST zien we daarin een enorm potentieel aan verbetering, en daarom plannen we met ons label de meest duurzame jeans ter wereld te ontwikkelen. Jeans is namelijk hét textielproduct bij uitstek dat alle uitdagingen op vlak van arbeid en milieu verenigt. Denk maar aan water- en energieverbruik, chemische (kleur)stoffen en al te vaak erbarmelijke werkomstandigheden. De HNST jeans wordt de eerste ooit die gemaakt wordt van 50% gerecycleerde denim, en daar kan jij aan meewerken!

Waar we voor staan

Maximaal gebruik van bestaande grondstoffen

We zijn er samen met onze partners in geslaagd een garen te ontwikkelen dat voor 50% bestaat uit oude jeans, voorlopig technisch het hoogst haalbare percentage. HNST zet hiermee een nieuwe standaard neer, want niemand deed ons dit voor.

Lokale en kwalitatieve productie

Gemiddeld legt een jeans maar liefst 23 000 kilometer af voor hij in de winkelrekken belandt. Het volledige productieproces van HNST speelt zich af in de EU. Onze jeans zal dus niet de halve wereld rondtrekken, tenzij jij zelf een wereldreiziger bent.

Radicaal transparant

Wij weten waar onze grondstoffen vandaan komen én controleren bovendien elke stap van de productieketen. We kunnen dus volledig transparant zijn over de herkomst van de HNST jeans. Who made my clothes? We’ll show you!

Slim ontwerp

We willen dat jij zo lang mogelijk plezier beleeft aan onze jeans, daarom kun je rekenen op een onderhouds- en reparatieservice. Bovendien kiezen we voor een slim ontwerp zodat de jeans opnieuw volledig gerecycleerd kan worden. Misschien wel als grondstof voor jouw nieuwe broek!

ONTDEK DE EERSTE HNST COLLECTIE